מה הן מניות ערך?
מניות ערך
משקיעי ערך ירצו תמיד לקנות מניות במחיר נמוך מהמחיר "ההוגן" שלהן. הייתם רוצים לקנות שטר של 100 ₪ תמורת 50 ₪ נכון?
מאפיינים של מניות ערך:
-
לרוב מדובר בעסקים בוגרים.
-
לרוב מדובר במניות שמחלקות דיבידנד.
-
קצב צמיחה מתון, יציב ובר חיזוי.
-
קצב צמיחת רווחים מתון וצפוי יחסית.
מה זה מניות ערך?
קשה למצוא הגדרה מדויקת למען האמת. אבל, כשתשמעו את המונח "מניית ערך" לרוב הכוונה תהיה למניה שנסחרת נמוך ביחס לאיפה שהיא אמורה להיסחר. ובדרך כלל מדובר בעסק יחסית יציב, בוגר ואפילו "משעמם".
איך משקיעים יחפשו מניות ערך?
-
יבחנו מניות שנסחרות בבורסה למעלה משני עשורים.
-
יחפשו יציבות פיננסית.
-
יחשפו סקטורים שקיימים שנים רבות וקלים מאוד להבנה. כמו למשל: מוצרי צריכה בסיסית.
-
יחפשו מכפילים נמוכים.
-
יעקבו אחרי משקיעי ערך מפורסמים כמו: וורן באפט, צ'ארלי מאנגר או ריי דליו.
מה היתרונות בלהשקיע במניות ערך?
-
יציבות לתיק ההשקעות.
-
פחות תנודתיות לעומת מניות צמיחה.
-
חלוקת דיבידנדים.
-
מניות ערך מסקטורים מסוימים מגיבות טוב יותר בזמני משבר.
-
חלק ממניות הערך מניבות תשואות מאוד יפות לאורך פרק זמן של שנים.
דוגמאות למניות ערך למתחילים:
מניית קוקה קולה
קולה קולה היא החברה שתופסת את נתח השוק הגדול ביותר בשוק המשקאות העולמי. מלבד מותג הדגל "קוקה קולה" יש להם עוד עשרות מותגים אחרים כמו: פאנטה, ספרייט ופיוזטי. החברה קיימת כבר למעלה מ100 שנים ופרוסה בכל רחבי העולם. אפיקי הצמיחה של קוקה קולה יחסית מוגבלים מאחר והגודל הנוכחי שלה כבר עצום. אחד המשקיעים המוכרים בקוקה קולה הוא לא אחר מוורן באפט שכבר מסוף שנות ה80 שם לב שיש להם כוח למשוך לקוחות באמצעות מיתוג עוצמתי ושיווק נכון, מאז ההשקעה הזאת הניבה אלפי אחוזים.
קוקה קולה היא חברה בשווי שוק של למעלה מ-260 מיליארד דולר, ההכנסות והרווחים יציבים יחסית והחברה משלמת דיבידנד למעלה מ50 שנה ברציפות.
מניית פרוקטר אנד גיימבל
פרוקטר אנד גמבל הוא תאגיד רב לאומי עם למעלה מ300 מותגים שונים. מדובר בחברה שברגע זה יש לכם לפחות מספר מוצרים שלהם בבית ואולי אתם אפילו לא יודעים. בין המותגים המוכרים: אריאל, פנטן, פמפרס, האד אנד שולדרס, ג'ילט, פיירי ועוד. החברה נוסדה בשנת 1837 והיא מחלקת דיבידנדים כבר למעלה מ50 שנה, מה שגם אותה ברשימת "מלכי הדיבידנד". הפריסה העולמית של החברה היא רחבה מאוד, ומחזורי המכירות והרווחים הם בסדרי גודל של מיליארדים מה שמקשה על החברה לצמוח בקצב מהיר.
מניית דלתא איירליינס
מדובר בחברת תעופה גדולה מאוד. למען האמת, להסתכל על מניות תעופה זאת דרך יותר יצירתית להסתכל על מניות ערך מאחר ומדובר בתחום יותר מסוכן. במהלך שנת 2020, כשרוב העולם נכנס לסגר ענף התעופה נפגע בחוזקה. אפילו המשקיע האגדי באפט הצטער על כך שהשקיע בו ומימש הפסדים במיליארדי דולרים. אבל בכל זאת, מדובר בתעשייה די ותיקה שצומחת בקצב די מתון וגם כן מחלקת דיבידנדים (או שלפחות חילקה עד תחילת משבר הקורונה).